Dr. Peter Everts studeerde psychologie aan de RijksUniversiteit Groningen ('85) en volgde de opleiding Interventie Management aan de Nyenrode Business University ('09). In 2011 promoveerde hij op het proefschrift Creativiteitscreatie: het Spel, de Passie en de Verbeelding. Sinds 1987 is hij actief bij implementatie en verandervraagstukken op het gebied van Human Resources en Organisatieontwikkeling en (Sociale) Innovatie. Zijn activiteiten variëren van interim- en projectmanagement tot consultancy, assessment, coaching, training en loopbaanbegeleiding. 


Het gaat daarbij vooral om het resultaat - en doelgericht doorvoeren van veranderingen en implementeren van innovaties.


Inzetten op Creativiteit en Innovatie als groeistrategie en overlevingsmechanisme heeft zijn bijzondere aandacht. 
Het onderzoek naar het managen van creativiteit als motor voor innovatie en autonome groei heeft geleid tot een Scan waarmee organisaties de aanwezige voorwaarden voor creativiteit in kaart kunnen brengen.
(www.creaconscan.nl)  

Peter maakt onderdeel uit van een netwerk van ervaren interim-managers en adviseurs waarmee hij op projectbasis samenwerkt. 
Of het nu gaat om groei, krimp, veranderen of consolideren; de menselijke factor staat centraal bij het realiseren van doelen. Standaardoplossingen bestaan in zijn optiek niet, eerder vormen juist onconventionele benaderingen de sleutel naar succes. Dit vereist durf en creativiteit, zowel bij de opdrachtgever als bij de interimmer of adviseur.

Peter is tevens actief als musicus, producer en componist. Hij runt zijn eigen Inner Space Studio en brengt, samen met anderen, CD's uit die internationaal aandacht en waardering verkrijgen. 

Voor een meer uitgebreid overzicht van zijn activiteiten klikt u op de links die hieronder staan.
  


                              

 

Everts Consultancy

Voor mens en organisatie